Цукерберг продав акції Meta за рекордну суму: на що витратить кошти

Марк Цукерберг продав акції Meta на $428 млн для благодійності

Марк Цукерберг, засновник та голова Meta, продав майже півмільярда доларів акцій Meta Platforms Inc. за останні два місяці 2023 року. Це сталося після дворічної перерви, під час якої ціна акцій компанії впала до мінімуму за сім років. Кошти він планує витратити на благодійні проекти. За даними Комісії з цінних паперів США, за останні два місяці Марк Цукерберг продав близько 1,28 млн акцій своєї компанії і виручив $428 млн.

Раніше Цукерберг не продавав акції Meta, але вирішив збутися частиною паперів, оскільки котирування компанії значно зросли. Ринкова вартість Meta зросла на 172% з січня до листопада 2023 року, випередивши всі інші технологічні компанії США, крім Nvidia Corp. Тепер акції Meta торгуються на рівні, близькому до досягнутого максимуму в 2021 році.

Meta планує збільшити витрати на венчурний капітал та благодійність

Meta сподівається, що продаж акцій дозволить їй збільшити доходи від венчурного капіталу та залучити кошти для інвестицій у наукові дослідження та інші компанії. За словами представника компанії, Цукерберг продає акції Meta для фінансування благодійних ініціатив. Він планує віддати 99% своєї частки на благодійні цілі.

Компанії Google і Meta отримали багатомільярдні штрафи

Також стало відомо, що до нового року судові пристави стягнули багатомільярдні штрафи з компаній Google і Meta. Станом на 1 січня 2024 року всі виконавчі провадження щодо цих юросіб були закриті. Google і Meta стали рекордсменами за призначеними штрафами.

Марк Цукерберг будує дороге ранчо на Гаваях

До слова, Марк Цукерберг будує великий комплекс із підземним бункером на Гаваях. Вартість комплексу складає $100 млн, а разом із землею - $270 млн. Це стане одним із найдорожчих особистих будівництв у сучасній історії. Розслідування WIRED повідомляє, що будівля оточена стіною, охоронці стежать за безпекою, а працівникам заборонено розмовляти про свою роботу з іншими бригадами.