Данілов роз’яснив, в чому полягає небезпека Telegram-каналів

У одному зі своїх останніх інтерв'ю секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав Telegram "небезпечною річчю" та умову, за якої месенджер заблокують. Сьогодні, 15 листопада, він опублікував роз'яснення щодо функціонування стосуються інформаційних майданчиків в Україні.

У своєму повідомленні Данілов наголосив на головній небезпеці Telegram-каналів - деанонімізації їх діяльності. Він підкреслив, що відповідальні за поширення інформації повинні бути відомі, оскільки їхня діяльність може впливати на мільйонну аудиторію.

Данілов також зазначив, що російські спецслужби використовують Telegram для поширення дезінформації, створюючи канали, які закамуфльовуються під українські та мають патріотичні назви.

Як альтернативу російському інформаційному впливу, Данілов назвав якісний український продукт з відомими авторами та відкритою редакційною політикою. Він навів приклади таких каналів як "Лачен пише" та канал начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма.

Олексій Данілов закликав до профілактики загрози, постійного виявлення дезінформації та створення якісного українського інформаційного продукту. Він також заявив, що заборона Telegram можлива лише за умови наявності документів, що підтверджують загрозу.

Профілактикою загрози Олексій Данілов назвав медіаграмотність та постійну роботу з виявлення і викриття фактів дезінформації та маніпуляцій. Паралельно з цим, за його словами, має йти процес створення якісного українського інформаційного продукту та формування ситуації контентного домінування в українському Telegram-сегменті.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що заборона популярного в Україні месенджера Telegram можлива за умови, якщо влада отримає документи, які підтвердять наявність загрози. За його словами, Telegram є системою впливу, де люди за гроші починають просувати ті чи інші речі.

Читайте також: 

  • Telegram, стоп? Дуров, ти де? Україна "перепрошиє" інформпростір
  • Користуєтесь Telegram? Задумайтесь ще раз