ДБР повідомило про підозру мільярдеру Геннадію Боголюбову

Мільярдер Геннадій Боголюбов - підозрюваний ДБР
Мільярдер Геннадій Боголюбов - підозрюваний ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило, що колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову повідомили про підозру. Про це повідомили пресслужба ДБР та Офіс генпрокурора.

Згідно з повідомленням, йому висувають звинувачення використання чужого паспорту для виїзду з України. За цей злочин передбачено штраф або пробаційний нагляд. Також Боголюбова підозрюють у незаконному переправленні осіб через кордон і за це може бути позбавлений волі на строк від п'яти до семи років.

За даними слідства, Боголюбов виїхав у Польщу 24 червня за допомогою паспорта іншого громадянина. Після цього він надав свій особистий паспорт прикордонникам для виїзду за кордон. Прикордонника, який перевіряв Боголюбова, затримали та арештували з можливістю внесення застави.

Пресслужба Боголюбова заперечує, що він порушував закон і має всі законні підстави для виїзду з країни. Відомо, що Боголюбов перебуває в Австрії.

Хто такий Геннадій Боголюбов?

Геннадій Боголюбов - співзасновник і колишній співвласник ПриватБанку. Він займав 5-е місце в рейтингу найбагатших людей за версією Forbes, зі статками в $1,7 млрд. Після націоналізації банку, Боголюбов став об'єктом розслідувань пов'язаних з фінансовими махінаціями.

Читайте також