ДБР затримало скандального військкома Борисова на виході із СІЗО після внесення застави

Військком Борисов виходить із СІЗО після внесення застави
Військком Борисов виходить із СІЗО після внесення застави

Одеський колишній начальник ТЦК знову затриманий

28 травня 2024 року Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало Евгена Борисова, колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Затримання сталося миттєво після його звільнення під заставу. Про це повідомили в ДБР, повідомляє "Хвиля".

Борисову було пред'явлено підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму більше 142 мільйони гривень.

Раніше Борисов уже перебував під вартою через кілька підозр, таких як незаконне збагачення, ухилення від військової служби та неявка на службу в умовах військового стану. Проте у 2023 році його поділіли на заставу 12 мільйонів гривень.

Євген Борисов, голова одеського ТЦК

За даними ДБР, Борисов планував приховуватися та виїхати за кордон після звільнення. Тому агенти бюро затримали його у Києві 28 травня і заявили про нову підозру.

Статті, якими йому загрожує покарання, передбачають до 10 років ув'язнення. Справа розслідується Спеціалізованою прокуратурою у військовій сфері під керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, минулого року правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження проти начальника Одеського обласного ТЦК через продаж "білих квитків". Після цього Борисов був звільнений від виконання службових повноважень.

Читайте також