Де без черг можна перетнути кордон: роз'яснення Мінрегіону

Де без черг можна перетнути кордон: роз'яснення Мінрегіону

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомляє, що на деяких пунктах пропуску між Україною та сусідніми країнами з'явиться можливість обрати часовий слот для перетину кордону автобусом. Наразі ця опція доступна на 16 пунктах пропуску із 28, де працює сервіс єЧерга. Головною метою цієї реформи є забезпечення безперешкодного та швидкого перетину кордону без необхідності стояти в черзі.

Ця можливість реалізована на всіх пунктах пропуску з Румунією, на десяти пунктах пропуску з Молдовою та на найбільшому пункті пропуску з Польщею «Ягодин – Дорогуськ». Однак на ще 12 пунктах пропуску сервіс єЧерга функціонує за принципом «реєструйся та їдь», тому прогнозувати час очікування перед пунктом пропуску наразі неможливо, повідомляє пресслужба Мінрозвитку.

Як скористатися можливістю прогнозованого перетину кордону

Щоб дізнатися на яких пунктах пропуску є можливість прогнозувати час перетину кордону, необхідно зайти на сайт і перейти у розділ «Завантаженість». Там ви можете обрати фільтр «Автобуси» та вказати потрібну країну.

Якщо черга має назву «За розкладом», це означає, що перевізнику доступний конкретний час для запису на перетин кордону, і ви можете спланувати свій перетин.

Варто відзначити, що в Ужгородському районі введені додаткові режимні обмеження, щоб запобігти правопорушенням у прикордонній смузі. Крім того, Київ вводить обмеження для ізраїльських громадян у відповідь на додаткові обмеження, які запровадив Ізраїль для громадян України.

Читайте також: