Де у Європі найчистіша вода для купання: оновлений рейтинг

Найчистіша вода для купання в Європі
Найчистіша вода для купання в Європі

Недавно Єврокомісія та Європейське агентство з навколишнього середовища (EEA) провели дослідження, яке виявило, які європейські країни мають найчистішу воду для купання влітку. Вони зібрали проби з понад 21 тисячі місць по всьому ЄС, Албанії та Швейцарії, які включали морські узбережжя, пляжі та озера.

За результатами дослідження, 85% місць для купання в ЄС мали відмінну якість води, тоді як 96% відповідали мінімальним стандартам якості. Також було виявлено, що 1,5% води для купання має низьку якість, що може свідчити про проблеми з управлінням водними ресурсами.

Серед переможців рейтингу найчистішої води для купання виявилися Кіпр, Австрія, Хорватія та Греція. У п'ятірку також увійшла Болгарія, а нижче в рейтингу опинилися Албанія, Польща та Угорщина.

Також було проведено окремий рейтинг прибережних вод, де найкращими стали морські пляжі Хорватії. До першої десятки ввійшли ще Кіпр, Греція, Словенія, Болгарія, Данія, Іспанія, Мальта, Португалія та Італія.

На жаль, літній відпочинок у Європі під загрозою через високі температури, які почалися раніше. Також в цьому році в кількох країнах виникли проблеми з нестачею води через недостатні опади.

Читайте також