Де виписуватимуть повістки в березні: ТЦК назвав усі місця

Мобілізація в Україні продовжена до 13 травня. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку. Роман Істомін, речник Полтавського обласного ТЦК, розповів, що у березні повістки видаються за місцем проживання. Такий спосіб був основним у мирний час для оповіщення військовозобов'язаних про виклик для уточнення даних.

Мобілізація за місцем проживання

Істомін нагадав, що раніше призовників викликали на призовні дільниці, але деякі з них намагалися ухилитися від служби, не відчиняли двері. Він зауважив, що зараз багато людей проживають не за місцем реєстрації і їх дані не оновлені.

Мобілізація в громадських місцях

Якщо призовник не бажає спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, то їх зустрічатимуть в громадських місцях, на вулицях, блокпостах і т.д., пояснив Істомін. Він також зазначив, що багатьом чоловікам, яких призивають зараз, потрібен поштовх, оскільки вони про це неодноразово казали. Також є випадки, коли військовозобов'язані самі просять видати їм повістку.

Мобілізація на підприємствах

Повістки можуть виписуватися на підприємствах, керівники вручають їх своїм підлеглим. Також більш активну роль у призові на службу грають органи влади. Істомін пояснив, що представники ТЦК не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому немає багато сенсу, вони перевіряють документи на вулицях. Речник також зазначив, що представники ТЦК почали використовувати бодікамери для зафіксування ситуації під час конфлікту.

Олександр Турчинов, очільник комітету Верховної Ради, пояснив, що мобілізація повинна бути справедливою та стосується ротації військових. Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації та військового обліку, який передано на розгляд керівництва.