Деякі угруповання військ переформатують: Сирський розповів про процес оптимізації в ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що деякі військові угруповання будуть переформатовані. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Сирський зазначив, що основна увага буде приділятися перерозподілу управлінського кадрового потенціалу з метою його ефективного використання.

Наразі виконується оптимізація військових організаційних структур, які безпосередньо беруть участь відбитті російської агресії. Органи військового управління та зони відповідальності угруповань військ формувалися і змінювалися протягом десяти років війни залежно від оперативної обстановки та викликів.

Наразі, враховуючи досвід бойових дій, здійснюються організаційні заходи. Головна мета цих заходів – спростити і максимально підвищити якість та оперативність управління. Один з моїх пріоритетів – налагодження процесу ротацій особового складу бойових бригад. Зокрема, деякі військові частини беруть участь у відбитті агресії Росії з перших днів вторгнення

Також, Головнокомандувач ЗСУ наголосив на необхідності приділення більше уваги відпочинку бійців, розширенню озброєння та військової техніки та відновленню боєздатності бригад загалом. Цей процес уже запущений і буде продовжуватися.

Варто зазначити, що ситуація в східних областях нашої країни стабілізувалася завдяки роботі збройних сил. На Лиманському напрямку вдалося відбити 10 атак, а на Бахмутському – 14.

Широкомасштабна війна триває

Продовжується 758-ма доба війни РФ проти України. ЗСУ здійснили 9 авіаційних ударів по особовому складу, озброєнню, військовій техніці та зенітно-ракетним комплексам противника. За добу авіація здійснила удари по семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два удари – по зенітно-ракетних комплексах противника.