Деякі українці отримують подвійні платіжки за комунальні послуги

Деякі українці отримують подвійні платіжки за комунальні послуги

Мешканці прифронтових районів України стикаються з дивною ситуацією: вони отримують подвійні рахунки за комунальні послуги.

Експерт у сфері ЖКГ та енергетики Олег Попенко розповів про незвичайну ситуацію, з якою стикаються мешканці прифронтових районів України.

За його словами, деякі громадяни отримують подвійні рахунки за комунальні послуги, включаючи періоди, коли їх території перебували під окупацією або веденням бойових дій.

"Куп'янські взагалі нарахували дві платіжки за електроенергію за один період. Спочатку окупанти сім місяців нараховували, прийшли наші, і відразу за сім місяців Харківобленерго знову їх обілетив", - розповідає Попенко в ефірі у Юрія Романенка.

Експерт підкреслює безглуздість цієї ситуації: "Нас не цікавить, що ви сплатили окупантам. Будь ласка, сплатіть ці сім місяців", - повідомляють всі.

Така ситуація не відбувається лише в Куп'янському. Попенко згадує приклад села Мала Вовча, яке знаходиться за три кілометри від лінії фронту і було знищено: "Протягом 2023 року всі мешканці цього села отримали рахунки за електроенергію".

За словами експерта, коли мешканці звернулися до Харківобленерго, їм відповіли: "Підійдіть до Малої Вовчі, дайте мені фотографію лічильника, щоб ви не споживали, і ми проведемо перерахунок".

Попенко зазначає, що ця проблема стосується не лише електроенергії. Він згадує, що мешканці Маріуполя отримували рахунки за комунальні послуги, незважаючи на те, що місто перебувало під окупацією.

Експерт закликає мешканців активно захищати свої права: "Шукайте свого депутата, Верховну Раду, губернатора, голову Райдержадміністрації. Виносьте цю проблему на порядок денний, пишіть усім. Об'єднуйтесь в групи в соцмережах".

Попенко наголошує, що люди повинні активно боротися за свої права, інакше ніхто не вирішить їх проблеми: "Якщо ви самі не потрібні, ніхто не зацікавлений у вас".

Ситуація з подвійними рахунками у прифронтових районах вказує на серйозні проблеми в системі комунальних послуг України та вимагає негайного втручання влади для захисту прав громадян, які постраждали від воєнних дій.

Читайте також: