Дефіцит електроенергії: Міненерго повідомило, коли буде важкий період

Україна електроенергії, дефіцит, важкий період
Україна електроенергії, дефіцит, важкий період

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила про настання важких періодів для української енергосистеми під час високих температур та опалювального сезону. Цю інформацію вона надала під час телемарафону.

Запитанням ведучого про наступні важкі періоди для енергосистеми, вона відповіла: "Такі періоди настануть, коли буде висока температура і почнуть вмикатися кондиціонери й засоби охолодження. Це стосується наступного опалювального сезону, який є нашим пріоритетом зараз".

Також вона зазначила, що через пошкодження, заподіяні російськими обстрілами, у наступному опалювальному сезоні очікується значний дефіцит електроенергії, тому можуть бути відключення в побутових споживачів.

Заступниця міністра енергетики попередила, що рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято, але його введення вже явно очевидне. 

Варто зазначити, що нічого наслідки атаки на енергетичну інфраструктуру країни вже були відчутні у шести областях 8 травня.

Складна ситуація в енергетиці, що виникла в результаті масових атак на енергосистему, потребує перегляду тарифу на електроенергію для побутових споживачів.

Укренерго вже ввело аварійні відключення світла для бізнесу. Якщо дефіцит в енергосистемі продовжить зростати, аварійні відключення будуть проведені і для побутових споживачів.

Читайте також