День автомобіліста 2024: історія свята, привітання у прозі, віршах та листівках

Машини всіх часів – на святі автомобіліста
Машини всіх часів – на святі автомобіліста

27 жовтня відзначається День автомобіліста та дорожника. Це свято призначене для вітання професіоналів, які займаються перевезеннями, а також автомобілістів-любителів.

Історія свята розпочалася в 1980 році, коли був створений День працівника автомобільного транспорту або День водія. Згодом це професійне свято було поєднано з Днем автомобіліста, яке відзначають всі учасники дорожнього руху та працівники дорожнього господарства. День автомобіліста був затверджений указом президента України в 1993 році.

У цей день вітають всіх, хто пов'язаний з автомобілем і дорогою. Особливо це стосується водіїв, які кожен день жертвують свій час і здоров'я для забезпечення надійного руху, ремонту доріг та надання допомоги. Також вітають працівників автомобільної галузі та всіх, чия робота пов'язана з автотранспортом.

З нагоди Дня автомобіліста хочу побажати, щоб дороги завжди були гладкими, бензобаки повними, а автомобілі надійними супутниками на життєвому шляху. Бажаю також впевненості за кермом, успіху у будь-якій поїздці і щастя кожного дня.

Читайте також

Одна з областей посилює мобілізацію
сьогодні, 13:26 0 переглянули
Одна з областей посилює мобілізацію