День пам’яті захисників Україні. Десяті роковини Іловайської трагедії

Пам'ять про героїв Іловайської трагедії
Пам'ять про героїв Іловайської трагедії

Сьогодні, 29 серпня 2024 року, відзначається День пам'яті захисників та 10-та річниця Іловайської трагедії. Цей день встановлений для вшанування пам'яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Історія Іловайської трагедії відноситься до кінця серпня 2014 року, коли українські сили, що складалися з добровольчих батальйонів, потрапили в оточення російських військ. На той момент російська армія вступила до бойових дій з Україною з метою окупації території. У результаті опору, багато воїнів загинули, було поранено та потрапило у полон.

У День пам'яті захисників України, люди вшановують пам'ять загиблих героїв та проводять різноманітні заходи. Цього року заплановано проведення акцій пам'яті, меморіального забігу, виставки знищеної військової техніки та озброєння російських збройних формувань, а також церемонії покладання квітів біля пам'ятників. Крім того, відбуватимуться хвилини мовчання на честь загиблих воїнів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендує ЗМІ інформувати глядачів про День пам'яті та Іловайську трагедію та обмежити трансляцію розважальних програм. Українці також можуть долучитися до вшанування полеглих героїв шляхом відвідування меморіалів, участі в акціях та поділитися історіями про героїв у соціальних мережах.

Важливо згадати, що Іловайська трагедія символізує жертовність та мужність українських захисників. Ми завжди пам'ятатимемо тих, хто віддав своє життя за майбутнє нашої країни.

Читайте також