Держдеп США відреагував на знищення корабля «Сергій Котов»

Українські військові знищили російський корабель "Сергій Котов"

Українці продовжують демонструвати свою відвагу та перемоги на полі бою. Про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер, коментуючи знищення російського корабля "Сергій Котов".

Ми віримо, що Україна має план, який вона може виконати, щоб досягти перемог на полі бою. Ми бачили, як вони здобувають перемоги на полі бою, нещодавно в Чорному морі вони потопили ще один російський корабель. Тому я думаю у них є сюрпризи в запасі, чекаємо на них з нетерпінням

У ніч на 5 березня, в українському Криму, українські військові дрони атакували російський корабель "Сергій Котов". Спецоперацію провели у співпраці з Головним управлінням розвідки Міноборони України.

За повідомленнями, цей російський корабель брав участь у нападі на острів Зміїний в 2022 році. Він був повністю знищений.

Загалом, внаслідок атаки на корабель "Сергій Котов" загинуло 13 російських окупантів, що займали посади на ньому.

Також, було зафіксовано зупинку руху дев'яти поїздів біля Кримського мосту. Чотири поїзди з Криму та п'ять поїздів, що прямували на півострів, не могли продовжити свою подорож через цей інцидент.

У ніч на 5 березня у Керчі пролунали вибухи. За повідомленнями у соцмережах, район був атакований як повітряними, так і надводними дронами. Російські ЗМІ стверджують, що працювала система протиракетної оборони в місті. Місцеві жителі також підтверджують, що були потужні вибухи з різних районів Керчі.

Читайте також:

  • Знищення "Сергія Котова": що відомо про корабель РФ
  • Знищення "Сергія Котова" у Криму. Російські пропагандисти в істериці