Держінспекція назвала області-рекордсмени з порушень графіків відключень світла

Мапа України з виділенням областей-рекордсменів порушень графіків відключень світла
Мапа України з виділенням областей-рекордсменів порушень графіків відключень світла

Держенергонагляд посилив контроль за операторами системи розподілу

Державна інспекція енергетичного нагляду України збільшила контроль за обленерго в усіх областях країни. Головна мета контролю - перевірка дотримання графіків відключень та справедливого розподілу електроенергії.

Перевірки вже проведені у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. Виявлено, що не всі споживачі, що не входять до категорії критичної інфраструктури, були включені до графіків відключень. Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській та Житомирській областях. В наслідок порушень виникли соціальна напруга та скарги громадян. Обленерго отримали приписи щодо усунення проблем протягом тижня, а при невиконанні - будуть застосовані штрафи.

Наступні перевірки відбудуться в Києві, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській та Запорізькій областях з 22 липня. Варто відзначити, що ситуація з відключенням електроенергії повинна покращитись зі зменшенням спеки в серпні.

Також радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко повідомив, що з 20 липня ситуація в енергосистемі має покращитись і графіки відключень стануть м'якшими.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України затвердив стратегію розвитку розподіленої генерації на період до 2035 року.

Читайте також