Держприкордонслужба повідомила про ситуацію на українсько-польському кордоні

Протести в Польщі: рух на кордоні з Україною блокують ще жорсткіше

Останнім часом польські протестувальники усе більше ускладнюють рух на кордоні з Україною. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

За його словами, прикордонники України отримали інформацію від представників польської Прикордонної варти про наміри протестувальників щодо ще більшого обмеження руху на кордоні.

Зокрема, в рамках акції протесту польських фермерів, рух вантажівок через пункт пропуску "Медика-Шегині" повністю заблоковано. Термін завершення цього блокування наразі невідомий.
Також протестувальники планують перекрити рух для всіх видів транспорту на пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" до 20 лютого, 17:00.
На пункті пропуску "Зосін-Устилуг" рух автобусів, вантажівок та легкових автомобілів буде обмежено в обидва напрямки до 16:00.
Протестувальники на пункті пропуску "Корчова-Краківець" заблокують рух вантажівок на виїзд з Польщі до 21:00, а автобуси та легкові автомобілі зможуть рухатися без обмежень.
На пункті пропуску "Гребене-Рава-Руська" заблоковано рух всіх видів транспорту, крім критично важливих вантажів та гуманітарної допомоги.
А на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин" вантажний транспорт буде повністю заблоковано до 19:00.

Раніше, польські фермери вже перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагона.

Відповідно до цих дій, українські перевізники проводять мирну акцію біля пропускних пунктів на кордоні.