Дівчина Дурова заявила, що через його арешт вона втратила дитину

Дівчина Дурова зі сльозами на обличчі
Дівчина Дурова зі сльозами на обличчі

Засновник Telegram Павло Дуров опублікував пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, в якому розповів про події, що відбулися під час його затримання у Парижі. Виявилося, що його супроводжувала Юлія Вавилова, яка узнала про свою вагітність, але потім, у жовтні, втратила дитину. Вона була випущена після трьох годин затримання, але у неї забрали телефони. Пізніше виявилося, що Дурову може загрожувати до 20 років ув'язнення.

Вавилова не могла отримати доступ до своїх облікових записів через відсутність електронних пристроїв. Також Дуров розповів про тиск, який чинили на Вавилову, інсинуації про її зв'язки з іноземними розвідками та ідею, що саме її пости спонукали поліцію зустріти його в аеропорту.

Поліція запропонувала Вавиловій прийти на допит, але лікар порадив їй утриматися через стрес та ранній термін вагітності. Після звільнення Дурова він зазначив, що насолоджувався Парижем разом зі своєю вагітною дівчиною. Проте, 4 жовтня Вавилова дізналася про втрату дитини і була піддана операції.

Дуров також повідомив, що під час його арешту на Вавилову йшов неймовірний тиск. Після затримання йому були пред'явлені звинувачення за шістьма статтями, серед яких адміністрування онлайн-платформи для здійснення незаконних транзакцій, відмивання грошей та надання незаконних криптографічних послуг.

Зараз Telegram співпрацює зі слідством, відповідаючи на запити правоохоронних органів. Також розкрито, що матір'ю трьох дітей Дурова Іриною Болгар було заявлено про вимогу переїхати до ОАЕ, але коли вона відмовилася, Дуров перестав надавати їй фінансову підтримку.

Читайте також