До 3600 гривень: українцям можуть оформити допомогу від ООН, як це зробити

Допомога ООН: оформлення допомоги українцям
Допомога ООН: оформлення допомоги українцям

Організація Об'єднаних Націй (ООН) надає громадянам України можливість отримати допомогу. Це доступно як онлайн, так і офлайн.

З метою допомоги українцям у складних економічних умовах через конфлікт в країні, ООН збільшила фінансову допомогу. Ці кошти призначені для оплати тимчасового житла, забезпечення харчуванням та придбання предметів особистої гігієни.

З 1 жовтня особи, що відповідають певним критеріям уразливості, отримуватимуть 3 600 гривень для кожного члена домогосподарства, замість 2 200 гривень.

До отримання допомоги можуть звернутися внутрішньо переміщені особи, постраждале населення та прийомні сім'ї, серед інших категорій уразливості. Також потрібно відповідати соціально-економічним критеріям та мати місячний дохід менше ніж 5,400 гривень на одного члена сім'ї.

Окрім цього, важливо враховувати, що якщо особа вже отримує допомогу від іншої організації ООН, вона може бути відмовлена в додатковій фінансовій допомозі. Також висновок щодо отримання допомоги буде залежати від вже поданої інформації про отримання інших допомог.

Для отримання допомоги від ООН потрібно звернутися до спеціального центру у своєму регіоні.

Деталі щодо адрес та графіків роботи пунктів реєстрації можна знайти на сайті організації.

Можна також отримати консультацію за номером телефону або за допомогою Telegram-каналу.

Міністерство соціальної політики розповіло про зміни щодо виплат ВПО з 1 вересня.

Читайте також