До чи після сніданку: коли зранку чистити зуби

Звичка ранкового чищення зубів перед сніданком може призвести до збільшення чутливості зубів. Про це розповідає стоматолог Джей Джоші, який показує, чому варто чистити зуби після сніданку, тоді як інші можуть викликати протести у всьому світі.

Стоматолог пояснює, що якщо після сніданку не чистити зуби, може статися кілька проблем зі здоров'ям порожнини рота. Під час їжі частинки їжі та цукру можуть залишитися в роті, і саме на цьому на них розмножуються бактерії", - зазначає Доктор Джоші.

Ці бактерії формують наліт, липку плівку, яка в разі неправильної догляду може привести до карієсу та захворювань ясен. Цей стан, за словами лікаря, є наслідком генерації кислот, які руйнують зубну емаль, що нарешті може призвести до карієсу. Крім того, наліт на десні може викликати запалення ясен і неприємні запахи з рота.

Частинки їжі та бактерії, які лишаються в роті після сніданку, можуть провокувати появу неприємного запаху з рота, - зазначає Джоші.

Час, страви та напої, які попереджують чищення зубів, відіграють роль у цьому щоденному ритуалі. Є кілька речей, які слід уникати перед чищенням зубів, щоб підтримувати належну гігієну ротової порожнини та зберігати здоров'я зубів.

Незважаючи на те, що чистка зубів є важливою, краще зачекати щонайменше 30 хвилин після споживання кислотної їжі або напоїв перед чищенням. Це дозволяє слині нейтралізувати кислоти та відродити емаль, що зменшує ризик її ерозії.