До Києва прибув кандидат на пост генсека Ради Європи Ален Берсе

Кандидат на посаду генерального секретаря Ради Європи прибув до Києва

Сьогодні, 20 лютого, до Києва із робочим візитом прибув колишній президент Швейцарії та кандидат на посаду генерального секретаря Ради Європи Ален Берсе. Про це повідомляє пресслужба посольства Швейцарії в Україні.

«Колишній президент Швейцарії та кандидат на пост генерального секретаря Ради Європи Ален Берсе прибув до Києва», - йдеться у повідомленні.

У посольстві уточнили, що головною метою візиту є обговорення ролі Ради Європи у підтримці України у протистоянні російській агресії та забезпеченні відповідальності та справедливості.

Швейцарія надасть допомогу відбудові України

Швейцарія прийняла рішення надати Україні допомогу у розмірі 1,5 млрд франків (приблизно 1,6 млрд євро) в період з 2025 до 2028 року. З точки зору швейцарського уряду, відбудова має велике стратегічне значення для стабільності континенту.

Президент України відвідав Швейцарію

15 січня президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Швейцарії та зустрівся з президенткою Швейцарської Конфедерації Віолою Амхерд.

До слів, Швейцарія вирішила надати додаткову допомогу Україні на зимовий період у розмірі 11,8 мільйона швейцарських франків (приблизно 13,66 мільйона доларів США). Загальний обсяг підтримки взимку складе приблизно 26 млн швейцарських франків (понад 30 млн доларів).