До кінця року Росії загрожує нова мобілізація – Financial Times

До кінця року Росії загрожує нова мобілізація – Financial Times

Росія готується до нової хвилі мобілізації уряд планує привабити контрактників

За інформацією Financial Times, Російська Федерація збирається оголосити чергову хвилю мобілізації до кінця 2024 року, незважаючи на те, що наразі вона має більше солдатів, ніж Україна.

Попри значні втрати, російська армія наразі є на 15% більша, ніж на початку вторгнення в Україну у 2022 році. Фінансові стимули, які призвели до підвищення зарплат російських військових до рекордного рівня, відіграють велику роль у переконанні чоловіків вступити у військові ряди для участі в воєнному конфлікті на Україні.

Олександр Литвиненко, голова Ради національної безпеки і оборони України, розповів журналістам, що минулого року Росія залучила понад 385 тис. солдатів.

Фінансові джерела прогнозують, що для збереження переваги на полі бою Росії необхідно буде виходити за межі звичайної стратегії набору кадрів. Також без нової хвилі мобілізації не буде можливого великого наступу.

«Хоча кількість солдатів збільшилася, без нової мобілізації до кінця року не обійтися. Для збереження переваги на полі бою скоро знадобиться нова часткова мобілізація, оскільки без неї буде неможливо провести велику наступальну операцію цього літа», - зазначено в Financial Times.

Російська Федерація планує залучити до своїх збройних сил більше контрактників, щоб уникнути масової мобілізації протягом певного часу. Саме через масову мобілізацію можливо знизити підтримку населення війни.

Раніше було повідомлено, що російський лідер Володимир Путін підписав указ про призов до армії РФ у весняний період. Згідно з указом, до 15 липня 2024 року на військову службу будуть призвані 150 тисяч осіб у віці від 18 до 30 років.

Читайте також: