Доки діятимуть графіки відключення світла: коментар Міненерго

Графік відключення світла в Україні
Графік відключення світла в Україні

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, через масовану атаку Росії енергосистема України зазнала значних пошкоджень. З метою стабілізувати ситуацію, було необхідно ввести графіки відключень світла.

Зазначається, що російська атака на енергетику була однією з наймасованіших, під час якої було випущено 127 ракет та 109 дронів. Істотні руйнування були завдані енергетичній системі.

Таким чином, компанії "Укренерго" довелося вводити графіки екстрених та аварійних відключень, щоб запобігти подальшим пошкодженням енергосистеми.

Наразі проводиться оцінка пошкоджень та виконуються аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах енергетики. Із часом, сподіваються відмовитись або змінити графіки відключень.

Нагадаємо, що 26 серпня окупанти здійснили масоване наступіння на Україну. Із числа атакованих об’єктів енергетики була Київська гідроелектростанція біля Вишгорода. "Укренерго" ввело екстрені відключення світла.

При цьому, радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко відмітив, що наслідки сьогоднішньої атаки вплинуть на майбутні відключення світла та підготовку до зими.

Читайте також