Донька Фаріон розповіла про погрози, які мовознавиця отримувала у останній рік життя

Зображення Ярослави годжується у готелі
Зображення Ярослави годжується у готелі

У останній рік життя Ірини Фаріон вона зіткнулася з багатьма труднощами. Її звільнили з роботи неправомірно, і їй довелося довести свою правоту в суді. Крім того, вона постійно отримувала погрози невідомих осіб. Про це розповіла її донька Софія Особа в інтерв'ю 5 каналу.

За словами Софії Особи, її мати отримувала дзвінки з погрозами, її телефон вандалізували, а навіть здали в кіберполіцію.

"Тоді невідомі зателефонували мені, коли я виводила дітей до школи. Вони казали: 'Ми вб'ємо твоїх дітей, ми знаємо, де ти живеш'. Усе почалося з того моменту. А чи були покарані ті, хто це робив? Ні", - пояснила донька.

Софія Особа вважає, що злі вчинки та погрози були спрямовані не тільки проти мовознавця, але й проти її позиції, оскільки вона завжди говорила правду. Її вбивці детально планували свій злочин.

Донька розповіла про ситуацію, яка сталася на концерті ансамблю "Ватра", де вона була зі своєю матір'ю. Ірину Фаріон привітали в залі, але ззаду почули дивні репліки типу "Де ця Фаріон?", і потім хтось почав телефонувати та хвалитися, що намагається їй щось зробити.

"З того моменту ми швидко вийшли з концерту. Чи ми відчували, що її можуть вбити? Ні, але були нюанси, на які я зараз звертаю увагу", - підсумувала Софія Особа.

Пригадаємо

Увечері 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла в лікарні після замаху. Невідомий стріляв у неї на вулиці Масарика у Львові. Сусіди помічали підозрілого молодого хлопця неподалік цього місця. До слова, сусіди Фаріон описали злочинця.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон не визнав своєї провини після обрання йому запобіжного заходу. Також пістолет, який пов'язують з цим вбивством, був знайдений у квартирі колишньої менеджерки компанії "Дніпромлин". Про це стало відомо з матеріалів судового реєстру.

Як повідомлялося, в Україні була створена петиція до Кабінету Міністрів з пропозицією присвоїти Ірині Фаріон звання "Герой України" (посмертно). Подати петицію вдалося зібрати 25 тисяч підписів.

Читайте також

Росіяни обстріляли Суми безпілотниками
сьогодні, 02:21 148 переглянули
Снаряди обстрілюють Суми дронами