Допомога США може зірвати літній наступ армії РФ - ISW

Інститут вивчення війни повідомив, що Збройні Сили України можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні через затримку в поставці військової допомоги США.

За даними звіту, Росія планує скористатися обмеженим часовим проміжком до прибуття нової американської військової допомоги. Але відновлення допомоги може змусити російське військо відмовитись від спроби нового прориву, що призведе до руйнування лінії оборони, вважають аналітики.

Наразі російська армія все ще може досягти певних успіхів на нестабільному фронті. Зокрема, звіт зазначає про оборону міста Часів Яр. Згідно з повідомленням Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, російські військові отримали наказ захопити Часів Яр до 9 травня.

За його словами, "реалізації планів росіян заважає героїчна оборона бригад, які буквально 'вгризлися' в землю, стримуючи щоденні атаки ворога".

Використовуючи чисельну перевагу і різноманітні мотиваційні чинники, включаючи розстріли, окремі групи піхоти противника змогли прорватись до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе і вогнем артилерії, - заявив генерал.

За одночасно Сирський зазначив, що загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що вище російське військове керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Джерело: Букви