Допомоги США недостатньо для наступу ЗСУ - ЗМІ

Допомога США на суму понад 60 мільярдів доларів має надати українським військовим необхідний перепочинок, проте ймовірно не змінить перебіг війни без додаткових ресурсів. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Важливо, щоб допомога США потрапила на фронтову лінію якомога швидше. У зв'язку з шести місяцями затримки у Конгресі, українська армія стикається з нестачею боєприпасів і особового складу, що використовують російські окупанти.

Науковий співробітник київського Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков вважає, що допомога надасть українській армії можливість відпочити, перешкодити РФ в просуванні, провести "ефективну оборону" та зменшити втрати. Однак для подальшого просування України необхідна додаткова допомога, яка може бути складною через опір республіканців у Конгресі.

"Питання полягає в тому, чи буде допомога і в якому обсязі в 2025 році і далі, оскільки стратегія Путіна полягає в чеканні", - сказав він.

За даними джерел видання, Німеччина продовжуватиме тискати на європейських союзників, зокрема Францію та Італію, з приводу поставок систем протиповітряної оборони для України.

Аналітики американського Інституту вивчення війни стверджують, що навіть якщо військові засоби з США будуть доставлені швидко, через проблеми з транспортною логістикою, ймовірно, допомога не вплине на ситуацію на фронті впродовж кількох тижнів.

"Ситуація на фронті ймовірно погіршуватиметься протягом цього часу, особливо якщо російські війська почнуть посилювати атаки перед надходженням нової допомоги від США", - сказали аналітики.

Джерело: РБК-Україна