Дощ та 33°C: прогноз погоди на 28 серпня

Прогноз погоди. Дощ і 33°C
Прогноз погоди. Дощ і 33°C

У більшості регіонів України на 28 липня прогнозується мінлива хмарність та спекотна погода без опадів. Температура повітря вночі буде від 14 до 19°C, на півдні країни до 22°C, а вдень стовпчики термометрів піднімуться до 28-33°C, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Проте, жителів західних областей попереджають про можливість короткочасних дощів та гроз у денний час.

У Київській області також очікується мінлива хмарність без опадів. Вітер буде змінних напрямків зі швидкістю 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме 14-19°C, а вдень - 28-33°C. У Києві вночі очікується 17-19°C, а вдень - 30-32°C.

За попередніми даними Copernicus, служби кліматичних змін Європейського Союзу, неділя 21 липня стала найспекотнішим днем у світі.

Африканський антициклон "Харон" очікується над Європою, що призведе до посилення спеки в багатьох країнах. Експерти попереджають про можливі блекаути на півдні та у Східній Європі. Тим часом ціни на електроенергію на оптових біржах в Румунії, Сербії, Болгарії та Угорщині зросли більш ніж утричі протягом останніх десяти днів.

Балкани, а також більша частина Європи, продовжують страждати від тривалої спеки, яка спричинила лісові пожежі. Внаслідок спеки вперше пересохло сербське озеро. На Балканах очікується різке зростання температури цього тижня, зокрема в Хорватії, Північній Македонії та Чорногорії - до 39°C.

Читайте також