"Доступні кредити": скільки грантів отримали підприємці

Підприємці отримали безліч грантів
Підприємці отримали безліч грантів

10 тисяч підприємців вже скористалися програмою "Доступні кредити"

Від початку 2024 року 10 тисяч підприємців в Україні отримали кредити на суму 39,2 млрд гривень за програмою "Доступні кредити". Зокрема, 22% з цих кредитів видані підприємствам, які діють в зоні високого воєнного ризику. Цю інформацію повідомило Міністерство економіки.

434 кредити на 1,4 млрд гривень були видані підприємцям минулого тижня

Протягом минулого тижня підприємці отримали 434 доступних кредити на загальну суму 1,4 млрд гривень. Загалом, з початку дії програми у лютому 2020 року в Україні було видано 89 тисяч кредитів на суму 306 млрд гривень.

Поповнення обігових коштів та інші цілі, на які використовуються кредити

З початку 2024 року підприємці взяли найбільше доступних кредитів на поповнення обігових коштів - на суму 15 млрд гривень. Крім того, банки видали 8,6 млрд гривень підприємствам, які діють в зоні високого воєнного ризику, 8,2 млрд гривень - переробним підприємствам і 6,3 млрд гривень - на реалізацію інвестиційних проектів.

Сфери, які найчастіше кредитуються

Програмою найчастіше користуються підприємства в галузях: сільського господарства (47%), оптової та роздрібної торгівлі (25%) і переробної промисловості (18%).

Лідери за кількістю укладених кредитних договорів

За кількістю кредитних договорів лідерами є Львівська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Харківська, Вінницька, Полтавська області та м. Київ.

На сьогодні участь у програмі беруть 45 банків, причому "Приватбанк" видав найбільшу кількість кредитів - 40,8 тис., за ним йдуть "Ощадбанк" з 13,7 тис. кредитів і "Райффайзен Банк Аваль" з 5,4 тис. кредитів.

Читайте також