Довідка про зарплату та страховий стаж: ПФУ показав, як отримати

Довідка про зарплату та страховий
Довідка про зарплату та страховий

Українцям пояснили, як отримати довідки про заробітну плату та страховий стаж

Прес-служба Головного управління ПФУ у Донецькій області повідомила, що українці тепер можуть отримати довідки про заробітну плату та страховий стаж (ОК-5, ОК-7) на веб-порталі Пенсійного фонду України. Це покрито потреби працюючого населення, оскільки ці дані впливають на майбутні пенсійні виплати. Раніше ці довідки треба було отримувати особисто в офісах Пенсійного фонду, але тепер це можна зробити онлайн.

Довідки ОК-5 та ОК-7 містять інформацію про застраховану особу, таку як заробітна плата для пенсійних виплат, страховий стаж та сплачені страхові внески. Вони формуються за будь-який період і мають таку ж законну силу, як і паперові довідки, підписані уповноваженою особою органу Пенсійного фонду України.

Щоб отримати ці довідки онлайн, потрібно увійти на веб-портал ПФУ, авторизуватися за допомогою електронного підпису, знайти розділ "Комунікації з ПФУ" та заповнити форму запиту. Потім потрібно буде завантажити довідку у форматі PDF із розділу "Мої звернення".

Важливо пам'ятати, що електронні довідки мають таку ж законну силу, як і паперові довідки, тому їх можна використовувати для отримання виплат.

Раніше ПФУ повідомило про важливі правила отримання виплат.

Читайте також