Доводиться спати на пляжах. Туреччина відлякує туристів пекельною погодою

Туристи переживають пекельну погоду на пляжах
Туристи переживають пекельну погоду на пляжах

На популярному курорті Анталії в Туреччині почалася неймовірна спека, і навіть у морі не можна знайти прохолоди. Температура в морі піднялася до 29.5 градусів, що робить його непридатним для охолодження. Туристи вимушені шукати притулку від нерозпалюваного морського повітря під кондиціонерами і виходити на пляж лише ввечері.

Однак, деякі відмітяються цієї триваваючої спеки. На пляжі Коньяалти туристи продовжують купатися і сонячитися навіть при 43 градусах. Парадоксально, навіть екстремалство нікуди не поділось - деякі стрибають у море з 6-метрових скель.

Громадяни, які зазнають знущань невиношливої спеки, ввечері направляються на пляж. Вони беруть з собою речі для пікніка на пляжі і проводять ніч узбережжя поруч з морем, отримуючи приємну свіжість ранку.

Прогноз погоди на найближчий час обнадіяючий. Спека буде триматися щонайменше до 15 липня, і стовпчики термометрів на узбережжі будуть показувати 39-44 градуси тепла.

У цьому році літній відпочинок у Європі потерпає через екстремальні температури. Рекордна спека почала мучити туристів набагато раніше, ніж зазвичай. Крім того, брак опадів і висока спека призводять до проблеми з водопостачанням.

Читайте також