Дозвіл «Азову» використовувати американську зброю, вибори до Європарламенту: головне за ніч

Візитування американських кораблів в Одесу
Візитування американських кораблів в Одесу

Українська оборонна промисловість у співпраці з німецьким гігантом Rheinmetall відкрила перший цех з ремонту і виробництва бронетехніки. Це стане сприятливим для відновлення бойової техніки та виготовлення нових зразків для збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів з Федеральним канцлером Олафом Шольцом. Вони обговорять оборонну підтримку, розбудову системи ППО та спільне виробництво озброєнь.

США дозволили бригаді "Азов" використовувати американську зброю, скасувавши раніше накладену заборону. Державний департамент США відзначив відсутність доказів серйозних порушень прав людини в бригаді.

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Вони обговорили пропозицію президента США щодо встановлення миру в Секторі Гази та безпеки в регіоні.

Політичне об'єднання "Брати Італії" перемогло на виборах до Європарламенту з результатом 28,8% голосів. Це перевищує їхній результат на попередніх виборах у 2019 році та на національних виборах у 2022 році.

Читайте також