ДПСУ прокоментувала режим контртерористичної операції біля кордону України

Після того, як у Білорусі був оголошений режим контртерористичної операції у Лельчицькому районі, українські прикордонники не спостерігають активних дій на кордоні. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, інформація про цей режим більше нагадує спробу привернути увагу. За наявною інформацією, в одному з районів Білорусі планувався проведення навчань, які вирішили назвати контртерористичним режимом.

Демченко підкреслив, що прикордонники не зафіксували значної активності з боку білоруського кордону. Він також зазначив, що Держприкордонслужба продовжує зміцнювати український кордон та захищати його від провокацій.

Нагадаємо, що Білорусь оголосила режим контртерористичної операції у Лельчицькому районі, який межує з Житомирською і Рівненською областями України.

З'явилася інформація про те, що Білорусь перекидає техніку до кордону з Україною, але це неправда. Про це заявив спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Також варто згадати, що військові з Білорусі збираються проходити навчання на території Росії, щоб перейняти досвід війни проти України.