Дракула, вампіри та готи: чому моторошне абатство Вітбі притягує туристів з усього світу

Дракула, вампіри, готи: моторошне абатство Вітбі
Дракула, вампіри, готи: моторошне абатство Вітбі

Пригода Брама Стокера, або Жахливе місто Вітбі

У Англії є одне містечко з назвою Вітбі. Це місце стало натхненням для Брема Стокера, автора роману "Дракула". Тим не менш, раніше Вітбі вважалося одним із найкрасивіших міст Великої Британії.

Вітбі розташоване на скелях Північного Йоркширу в гирлі річки Еск. Воно славиться своїми мальовничими пляжними хатками, червоними цегляними будинками та затишними вуличками. Тут головним видом є готичні руїни абатства Вітбі, які височать над містом на 199 сходинках. Це абатство, залишки бенедиктинського монастиря 11 століття, надихнули Стокера на створення його відомого роману.

"У руїнах цього абатства нині немає жодного вампіра, але це чудове місце для прогулянок. Після огляду історичних пам'яток, ви можете спуститися сходами і прогулятися по карамельним пляжам Вітбі-Сендс. І перед тим, як завітати до знаменитого кафе Magpie Cafe, щоб скуштувати смачну тріску в фритюрі, яку місцеві знають і люблять", - розповідають журналісти.

Таємниця корабельної аварії

Стокер зупинився у Вітбі в 1890 році і дізнався історію про корабельну аварію, що сталася за участю російського судна "Дмитрий". Цю подію він додав до свого роману, де "Дмитрий" став кораблем "Деметра", яка перевозила Дракулу до Вітбі.

У романі корабель "Деметра" потрапляє на мілину, і тільки капітан залишається прив'язаним до штурвала, а всі інші члени екіпажу зникають. Потім з'являється великий "собака", який вказує на руїни абатства Вітбі, і починається справжня жахлива історія.

Жахливе місто Вітбі сьогодні

Сучасне Вітбі продовжує свою готичну традицію, проводячи кожні два роки Goth Weekend. Захід відбувається у квітні та листопаді і збирає любителів готичного стилю з усього світу. Також Вітбі варто відвідати для прогулянки вздовж карамельних пляжів та приємного обіду в Magpie Cafe.

У Карибському морі розташовано багато чудових островів, кожен з яких має свою захопливу історію. Одним із таких островів поруч з Кюрасао є острів Малий Кюрасао, який має свій "злий близнюк". Він має крихітні розміри, але своєю історією може заплющити багатьох очі.

Читайте також

Що можна подивитися в Гавані за 1 день
сьогодні, 14:20 55 переглянули
Пам'ятки Гавани за 1 день
Що цікавого можна подивитися на Кубі
сьогодні, 14:10 43 переглянули
Що цікавого можна подивитися на Кубі
Що подивитися в Тунісі самостійно
вчора, 16:00 310 переглянули
Туніс красиві пляжі і архітектура
Що можна побачити на Сейшелах
вчора, 15:50 244 переглянули
Красиві пляжі та коралові рифи
Що можна подивитися в Малі Мальдіви
15.10.2024 - 14:01 306 переглянули
Малі Мальдіви - розкішний тропічний рай