Дрони атакували три військові аеродроми та нафтопереробний завод у Росії

Дрони атакували аеродроми і нафтопереробний завод
Дрони атакували аеродроми і нафтопереробний завод

Українська розвідка здійснила напад дронами нафтопереробний завод у Рязані та три військові аеродроми РФ: «Оленья» в Мурманській області, аеродром в Енгельсі Саратовської області та «Дягілєво» в Рязанській області. Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на джерела у спецслужбах.

Місцеві мешканці у соцмережах зазначили, що на аеродромі «Дягілєво» спочатку пролунали вибухи близько шостої ранку за місцевим часом. За даними джерел, на цьому аеродромі розміщені літаки Ту-22М3, Ту-134УБЛ, Іл-78, Ту-95МС, а також авіаремонтний завод.

Вибухи на аеродромі в Енгельсі, де базується російська стратегічна авіація, пролунали приблизно восьмої ранку. Місцеві повідомляють, що російські сили ППО намагалися безуспішно збити БПЛА, після чого відбулися характерні вибухи «прильотів».

Також, внаслідок атаки дронів на аеродром «Оленья» у Мурманській області, було зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Аеродром «Оленья» розташований близько 1800 кілометрів від українського кордону.

Нагадаємо, що в місті Рязань нічим та вранці пролунали вибухи. За даними Міноборони РФ, рано вранці протиповітряна оборона збила сім безпілотників.

Крім того, Міноборони РФ також повідомило про те, що українські дрони були збиті над Курською, Бєлгородською, Липецькою, Ростовською та Брянською областями.

Також була інформація про те, що українська розвідка завдала удару по трьох гелікоптерах на території Росії. Один з них був знищений на аеродромі Міністерства оборони РФ.

Читайте також