Друзі Путіна захопили землю в Криму: будуватимуть стоянку для яхт російських багатіїв

Друзі Путіна укралі землю в Криму: збудують парковку для яхт російських багатіїв
Друзі Путіна укралі землю в Криму: збудують парковку для яхт російських багатіїв

Мільярдери Ротенберги, які оточують президента Росії, упродовж останніх півтора роки забрали для себе 10 частин землі в Балаклавській бухті в анексованому Криму, які належали українським та місцевим власникам. Вони планують побудувати яхтову стоянку на цих ділянках. Російський президент Володимир Путін доручив зведення яхтової марини ще в 2018 році, а компанії Ротенбергів вигравали тендери з проєктування та будівництва марини.

Однак розпорядники нерухомості та ділянок у бухті - місцеві жителі та бізнесмени з України - стали перешкодою для будівництва марини, яка повинна мати 600 місць для яхт та готелі для відпочиваючих.

Перший етап вилучення власності почався в 2015 році під приводом повернення військових ділянок, які раніше були продані Міноборони України. Проте власники вистояли і стали позовами із судом Росії, проте багато процесів ще тривають.

Після анексії Криму влада спеціальним законом надала дозвіл вилучати майно осіб, які "мають зв'язки з недружніми державами". Це дозволило російським компаніям купувати власність бізнесменів з України за економічно необґрунтованими цінами.

Ротенберги також заволоділи нерухомістю інших осіб, серед яких політик та підприємець Андрій Сенченко, який боровся за свою власність з 2010 року. Они також придбали готель від українського бізнесмена Олексія Пляса та нерухомість багатьох інших осіб.

Процес консолідації нерухомості в Балаклавській бухті Ротенбергами ще триває.

Також нагадаємо, що у Криму помітили військові вантажівки, які належать до 12-го Головного управління Міноборони РФ, та вказують на їхню причетність до ядерних боєприпасів. Вони спостерігалися на дорогах Керчі та Керченського півострова.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 453 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві