Дружина посла Мельника розповіла, що поєднує її родину з новим міністром МЗС

Посол Мельник з родиною та новий міністр МЗС
Посол Мельник з родиною та новий міністр МЗС

Дружба нового міністра закордонних справ з послом в Бразилії

Родина нового міністра закордонних справ Андрія Сибіги пов'язана з родиною посла України в Бразилії Андрієм Мельником ще з дитинства. Про це розповіла на Facebook дружина Андрія Мельника, Світлана Мельник.

«Наші сім'ї поєднують понад 30 років дружніх відносин. Тож будь-які мої думки будуть неминуче суб'єктивними», - зазначила Мельник.

Вона згадала, що у 1992 році факультет міжнародних відносин був створений у Львівському університеті імені Франка, і саме в цьому роках було проведено перший відбір студентів.

«Це був безсумнівно найтяжчий письмовий конкурс, адже треба було здати іспит з математики та іноземної мови. Пройти через це все сито змогли лише найкращі з найкращих. Перша група міжнародників-емвешників складалася лише з 25 студентів», - наголосила Світлана Мельник.

Старостою групи тоді був обраний Андрій Сибіга, який навчався разом з Андрієм Мельником.

«Так крокують ці два такі різні Андрії пліч-о-пліч по життю: спочатку університетськими просторами, а з 1997 року - дипломатичними шляхами. Після одруження нашого з Андрієм у 1999 році, а потім Андрія і Тетяни - ця дружба набула нових сімейних відтінків», - йдеться у дописі.

Світлана Мельник зауважила, що вперше у історії МЗС України на посаду міністра закордонних справ був призначений представник львівської школи дипломатії.

«Перед ним - дійсно складна робота. Віримо, що Андрій Сибіга впорається з нею чудово, що він зможе очистити авгієї стайні дипломатичної служби і мобілізувати всі сили нашої дипломатії для якомога швидшої перемоги», - підсумувала дружина українського посла.

Користувачі в коментарях дякували Світлані Мельник за розповідь і приєдналися до побажань новому міністру.

Нагадаємо, що сьогодні Володимир Зеленський вніс подання до парламенту щодо призначення нового міністра закордонних справ. Згідно з цим поданням, Андрій Сибіга був призначений на цю посаду.

Пізніше Рада призначила Андрія Сибігу міністром закордонних справ України, який раніше був першим заступником міністра закордонних справ України.

Читайте також