ДТЕК повідомила про відміну екстрених відключень світла в Києві та областях

Відміна екстрених відключень світла
Відміна екстрених відключень світла

Україна скасувала екстрені відключення електроенергії. Про це повідомила прес-служба ДПЕК. Регіони повертаються до графіків стабілізаційних вимкнень. У разі змін ДПЕК інформуватиме українців у своєму Телеграм-каналі.

За вказівкою "Укренерго" повертаємось до графіків стабілізаційних відключень у місті Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях.

В "Укренерго" відзначили, що споживання електроенергії продовжується в більшості регіонів України через високу температуру. Вчора, 27 серпня, максимальне споживання електроенергії було зафіксоване у денний час і залишилось на тому ж рівні, що й попереднього дня, 26 серпня.

Внаслідок атаки на енергосистему російськими військами, Україна продовжує обмежувати споживання електроенергії. Сьогодні зранку у багатьох регіонах були введені графіки аварійних відключень, через що попередньо заплановані відключення не відбулися.

Але з 11:00 аварійні відключення скасували, але обсяги обмежень споживання збільшилися. У більшості регіонів будуть діяти три черги відключень одночасно. Укренерго закликало українців економити електроенергію.

Українська енергосистема зараз відновлюється після дев'яти атак росіян. Зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах продовжуються аварійні та планові ремонти. Українцям рекомендується економити електроенергію.

Деталі про те, як довго триватимуть відключення електроенергії за графіками, ще не надано.

Читайте також