"Два надважливих напрямки" – чого очікувати від нового "Рамштайну"

На майбутньому тижні відбудеться нова зустріч у форматі "Рамштайн", де Західні партнери продовжать надавати Україні важливу військову допомогу. Про це повідомив військовий експерт Павло Лакійчук.

Зустріч "Рамштайн" - це форум, на якому міністри обговорюють ситуацію і попередньо узгоджують, що можна зробити або видати. Зараз триває робота по багатьом напрямкам, зокрема, про мова йде про засоби протиповітряної оборони та розвиток IT-коаліції. Важливо, щоб партнери прийняли рішення щодо засобів дальнього ураження, але поки надії на це немає багато.

На зустрічі "Рамштайн" будуть ухвалені рішення про допомогу Україні у контрнаступі в умовах осені та зими. Це стосуватиметься постачання зброї та екіпіровки, а також ремонту і обслуговування техніки. На останній зустрічі "Рамштайну" була утворена нова коаліція для надання допомоги Україні танками Leopard і навчання пілотів на винищувачах F-16.

Наступна зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 10 жовтня в Брюсселі, на яку приїдуть глава Пентагону Ллойд Остін і новий глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун.