Два перевірені способи, як вивести плями з скатертини

Скатертина для святкового обіду і не тільки має бути завжди чистою та без плям. Гості помічають її вже на початку столування.

Але під час святкового обіду чи вечері хтось може необачно заплямувати скатертину, пише pmg.

Немає потреби викидати полотно після цього, і хімчистку також не варто поспішати носити. Можна спробувати видалити пляму вдома.

Найдешевший спосіб - використовуйте звичайне господарське мило. Поріжте його на крихті, розчиніть в теплій воді і замочіть скатертину. Потім полотно можна виправати в пральній машині.

Крохмаль

Якщо пляма жирна і ще й стара, ви можете використати старий метод, так, як це колись робили наші бабусі. Замішайте "пюре" із крохмалю (додайте трохи води до нього). Потім нанесіть цю суміш щільним шаром на пляму. Залиште на кілька годин. Потім ретельно потріть місце грубою ганчіркою і помийте.

Ці два прості методи видалення плям діють для простих скатертин. Якщо у вас скатертина з поліестеру чи силікону, ці способи не підійдуть.

Білий одяг вимагає особливої уваги під час носіння. Він швидко брудниться і після численних прань втрачає свою яскравість, стає сірим або жовтим.

Якщо ви ставите пляму, її дуже важко видалити з білих тканин. У такому випадку французький метод прання приходить на допомогу. Цей метод не рекомендується застосовувати до речей, які не переносять високих температур.