«Два варіанти»: Маск заявив, що людство ризикує померти

Зображення Ілон Маскові заявив про загрозу вимирання людства
Зображення Ілон Маскові заявив про загрозу вимирання людства
Людство має освоїти міжзоряні перельоти, інакше в майбутньому воно може зникнути через розширення Сонця або зіткнення Землі з астероїдом, заявив американський мільярдер Ілон Маск у соцмережі Х. На його думку, єдиний шанс врятуватися стати космічною цивілізацією.

За словами Маска, найбільша загроза для людства - це можливий зіткнення Землі з астероїдом або розширення Сонця, що спричинить зникнення життя на планеті. Тому він вважає, що освоєння міжзоряних подорожей є єдиним шансом на врятування та становлення космічною цивілізацією.

Нагадаємо, компанія SpaceX, яку очолює Маск, планує вже через два роки виконати перші безпілотні місії на Марс. Головна мета цих місій - перевірити можливість успішного та безпечного приземлення космічних кораблів на поверхню Червоної планети. Якщо ці експерименти пройдуть успішно, то через чотири роки планується відправити перші місії з екіпажем на Марс. Далі, розраховується на збільшення частоти польотів у геометричній прогресії з метою створення самодостатнього міста на Марсі протягом 20 років.

На думку дослідників, Ілон Маск може стати першим трильйонером у світі. Він володіє значними фінансовими активами, які з кожним роком зростають на 110%. Це дозволяє прогнозувати, що до 2027 року статки Маска можуть досягти трильйона доларів.

Читайте також