Двічі судимий за вбивство окупант розповів, як пішов визволяти Україну від НАТО

Двічі судимий мужчина розповідає про визволяння України
Двічі судимий мужчина розповідає про визволяння України

Полонений окупант, двічі судимий за вбивство, у інтерв'ю Володимиру Золкіну розповів, чому вирішив воювати проти України.

Про себе чоловік каже, що спокійний. А що двох людей убив, так то обставини так склалися, була загроза його життю. Спершу він порішив товариша по чарці. "Випадково зарізав, хотів поранити, а виходить убив", - каже росіянин.

Окупант відсидів у тюрмі 11 років. Вийшов на волю, працював, одружився. Та ідилія тривала недовго - застав дружину у ліжку з коханцем. Цього він уже вбив голими руками. Чоловік після побоїв помер, а окупант вирушив до в'язниці на 12 років.

До нас приходили представники приватної військової компанії "Вагнера", та я тоді не пішов, був хворий, пошкодив спину. Одужавши, підписав контракт із Міноборони. Сказали, що я можу спокутувати вину своєю кров'ю", - заявив полонений.

Окупант зізнається, якби знав, на що йде, краще б відсидів. Та обурило його не те, що вони вторглися до чужої країни, порушують звичаї війни, а лише ставлення командирів. Ті не церемонилися з "живим м'ясом", у атаку посилали без їжі, води і патронів. А щоб перелякані бійці не бігли назад, виставляли так звані загороджувальні загони. Вони відбивали охоту відступати кулеметними чергами.

Під час одного з таких штурмів окупанта й узяли в полон. Він зізнався воїнам ЗСУ - думав, що Україну захопило НАТО. Ті провезли його в машині селом та показали, що бійців альянсу там нема.

Раніше полонений 18-річний окупант на ім'я Савелій здивував історією про те, як опинився на війні.

Нагадаємо, російське командування видало своїм солдатам інструкції, в яких описано здача в полон як "зрада Росії" та "зрада присязі".

Раніше українські прикордонники взяли в полон мешканця Луганської області, якого мобілізували російські окупанти.

До слова, росіяни на тимчасово окупованих територіях вербують українців для війни в Африці у складі ПВК "Вагнер". Зазначається, що ПВК "Вагнер" розпочала вербувати українців на ТОТ - чоловіків від 22 до 50 років. Окупанти обіцяють їм заробітну плату в розмірі 240 тис. рублів, якщо контракт буде підписаний на шість місяців.

Читайте також