Двоє учасників "п'яних вечірок" вийшли під заставу

Двох підозрюваних учасників "п'яних вечірок" у Києві, де знущалися з непритомних дівчат, випустили на волю під заставу.

Сума застави склала по 402 тис. грн за кожного. Про це 29 березня повідомила речниця Київської обласної прокуратури Олена Ковальова у коментарі hromadske.

Ідеться про Ярослава Домбровського та Олега Захарова. Першого підозрюють у розповсюдженні порнографічного контенту, другого у сексуальному насиллі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Попри те, що вони вийшли під заставу, підозрювані на вимогу матимуть прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду, інформувати про зміну свого місця проживання чи роботи. Також фігурантам заборонено спілкуватися зі свідками та потерпілими.

Загалом у справі троє фігурантів. Ще один Андрій Ярина, якого називають організатором і підозрюють і в сексуальному насиллі та розповсюдженні порнографічного контенту. Його відправили за ґрати без права на заставу.

30 січня в соцмережі з'явилися відео, на якому хлопці показували свої "п'яні вечірки", де ставало погано дівчатам. Опубліковані кадри викликали резонанс. На відео, знятих у темних кімнатах, видно, як хлопці торкаються до оголених і, судячи з усього, непритомних дівчат. Але що саме там відбувається розгледіти складно.

Правоохоронці прийшли з обшуками до хлопців. Їхні імена вже встановили, частині з них роздали повістки, двом вручили підозри. Останнім світить до семи років за ґратами.

Як з'ясувалося, скандальні блогери родом з Івано-Франківська і нещодавно переїхали до столиці. Вони накачували дівчат алкоголем і "Ксанаксом", а потім знущалися з них.