Двоє вінничан вимагали гроші у малозабезпечених сімей

Вимагаючи гроші у малозабезпечених сімей
Вимагаючи гроші у малозабезпечених сімей

У Вінниці затримали двох чоловіків, які шахраювали у малозабезпечених сімей, вимагаючи від них гроші. Про це повідомила Вінницька прокуратура.

Протягом травня-серпня цього року зловмисники, спілкуючись з потерпілим подружжям зазначали, що один із них є співвласником квартири у Вінниці, в якій мешкали потерпілі. Фігуранти провадження вимагали у потерпілих вчинення дій майнового характеру – викупу ними спільної часткової власності (1/8) квартири, що перебуває у власності одного з підозрюваних по завищеній ціні або продати йому спільну часткову власність (3/4) квартири по явно заниженій ціні

Після того, як їх відмовили, зловмисники почали погрожувати подружжю, заподіяли тілесні та майнові ушкодження. Крім того, вони прикидалися, що мають зв'язки з правоохоронними органами Вінниччини.

Під час обшуків у проживанні та транспортних засобах зловмисників були знайдені гроші, розписки, мобільні телефони та інші речі, що є доказами злочину.

Двох чоловіків затримали під час наступного нападу. Зараз вони знаходяться під вартою та можуть отримати від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також перевіряються інші факти злочинів, які вони можуть скоїти зі співучасниками, що пов'язані з незаконним заволодінням нерухомістю.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав необґрунтованим активом та стягнув в дохід держави квартиру вартістю понад 1,2 млн грн, яку належала батьку керівника ТЦК Романа Потерлевича - Миколі Потерлевичу.

Читайте також