Дворічна дівчинка з Одещини встановила рекорд із плавання

Дворічна дівчинка з Одещини плаває в басейні
Дворічна дівчинка з Одещини плаває в басейні

Дворічна Аня Якимчук з Чорноморська Одеської області стала наймолодшою дитиною в Україні, яка пропливла дистанцію 50 метрів вільним стилем. За 3 хв 6 секунд дівчинка впоралася з цим завданням. Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці у фейсбуці.

Інформацію про досягнення Ані Вєтрова надала такими словами: "Дворічна Аня Якимчук стрибає в басейн з таким вереском, що ми вже думали рятуюти її. Але виявилося, що це шалене захоплення дівчинки завжди від контакту з водою. Вона плаває в дорослому спортивному басейні, а в дитячий ходить просто погратися. Вона проплила дистанцію, яку потрібно було подолати для рекорду, здається без особливих зусиль. Їй не знадобилося ні солодощів, ні нових іграшок, які тренери іноді тримають перед дитиною у воді, щоб вона гребла вправніше".

За словами Вєтрової, Аня, яка стала новою рекордсменкою України, є дворічна і шість місяців. Її досягнення віднесли до номінації "Наймолодша дитина, яка пропливла дистанцію 50 метрів вільним стилем". Час - 3 хв 6 секунд.

Володаркою трофею стала друга вихованка тренера Ігоря Константинова, яка отримала цей рекорд.

Нагадаємо, що майже 6 тисяч учасників з 136 шкіл столиці разом із рятувальниками побили рекорд України, взявши участь у наймасштабнішому уроці безпеки.

Читайте також