Екс-радник Трампа назвав "божевільними" його плани щодо України

Екс-радник Трампу висловив сумніви у розумність його планів щодо України
Екс-радник Трампу висловив сумніви у розумність його планів щодо України

Колишній радник із національної безпеки США Джон Болтон висловив серйозне занепокоєння щодо можливої політики Дональда Трампа по відношенню до України у разі його повернення на пост президента. Про це він сказав у інтерв'ю для CNN.

Болтон висловив критику ставлення Трампа до міжнародних відносин, заявивши, що колишній президент не має чіткої філософії та не займається політикою, а просто укладає угоди. За його словами, Трамп не має навіть уявлення, як проводити переговори щодо припинення війни.

Болтон вважає, що схильність Трампа до російського президента Путіна може спонукати Росію до дій, які будуть шкідливими для України. Він називає цю ситуацію "дуже темним моментом" не тільки для України, а й для американських національних інтересів.

Болтон підкреслює, що підтримка України з боку США не є вчинком благодійності, а відповідає ключовим інтересам американської національної безпеки. Він стверджує, що захист від агресії в Європі та бажання забезпечити мир і стабільність на континенті приносять США багато переваг.

Болтон критикує адміністрацію Байдена і заявляє, що характеризувати конфлікт як "боротьбу за демократію" є помилково. Натомість, він наголошує, що йдеться про "жорсткі американські інтереси", які, на його думку, не розуміють ні Трамп, ні Джой Ді Венс.

Нагадаємо, що раніше видання NYT повідомило про спроби Росії використати Трампа та втомити США війною у справі України.

Читайте також