Ексглава МЗС Австрії, яка танцювала з Путіним, отримала нову посаду в Росії

Ексглава МЗС Австрії танцює з Путіним
Ексглава МЗС Австрії танцює з Путіним

Карін Кнайсль, колишня міністрка закордонних справ Австрії, отримала посаду "амбасадора діяльності зі збереження рідкісного амурського тигра в Росії". Генеральний директор російського центру "Амурський тигр" Сергій Арамілєв розповів про це в інтерв'ю агенції "РИА Новости".

У серпні 2023 року Кнайсль переїхала до Росії і стала очільницею аналітичного центру у Санкт-Петербурзькому університеті. Тепер вона є "амбасадоркою діяльності зі збереження рідкісного амурського тигра в Росії".

"Вона цілком підтримує діяльність з охорони цієї тварини в Росії. Для неї це дуже важливо, і вона активно пропагує нашу організацію", - заявив Арамілєв.

Центр "Амурський тигр" звертається до Кнайсль за порадами у міжнародних відносинах.

Карін Кнайсль раніше зізналася, що бажала б взяти опіку над амурським тигром, але не відомо, чи це вдалося їй.

Зазначимо, що Кнайсль була міністркою закордонних справ Австрії з 2017 по 2019 роки. Вона отримала цю посаду як представниця ультраправої Австрійської партії свободи. У 2018 році Кнайсль привернула увагу ЗМІ, коли танцювала з президентом Росії Володимиром Путіним на своєму весіллі. Також вона була членом ради директорів "Роснефти" до 2022 року, коли подала заяву про відставку через вторгнення Росії в Україну.

Карін Кнайсль висловила свою думку про Путіна, назвавши його "найрозумнішим джентльменом". "Він - найрозумніший джентльмен, який відповідає стандартам джентльменства", - сказала вона.

Читайте також