Екскомандир «Айдару» пояснив, як зміниться ситуація на фронті після виходу ЗСУ з Авдіївки

У центрі уваги Авдіївка, новини про яку сьогодні невтішні. Екскомандир взводу батальйону "Айдар", ветеран війни України проти РФ Євген Дикий в ефірі Radio NV розповів, що зміниться після взяття окупантами цього міста, розташованого у Донецькій області.

На фронті це ситуацію змінить не за один день

За його словами, якщо подивитися на карту, то взяття росіянами Авдіївки не прорив фронту, але скоріше вирівнювання лінії фронту і прибирання українського виступу, який проникав глибоко в їхню оборону.

Експерт вважає, що російським окупантам буде важко розвивати успіх на цьому напрямку, оскільки українська армія відійшла на нову лінію оборони, підготовлену заздалегідь.

За його словами, після взяття Авдіївки російські війська будуть перекинуті на інші ділянки фронту, щоб посилити наступ на цих територіях.

Розсмокчеться те велике угруповання, яке одне було залежне від Авдіївки, і його розкидають по інших ділянках фронту, щоб посилити там наступ

Він також зазначив, що це втручання української армії у плани російських окупантів, які зазнавали великих втрат, зокрема, у Бахмуті.

Тобто 150-200 тисяч загальних втрат, із них до 80-ти, а щонайменше 60 тисяч, – тільки вбитими

Також бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що українські бійці виходять з Авдіївки та закріплюються на нових рубежах оборони.

Очевидці показали, як спецпризначені обороняли останню дорогу з Авдіївки.