Експерт пояснив, яких стрибків чекати від курсу долара до кінця літа

Прогнози на курс долара
Прогнози на курс долара

Курс долара наприкінці серпня не планує зазнавати значних змін, заявив начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Курс валюти буде коливатися у межах раніше встановлених діапазонів. Для безготівкових операцій курс буде становити від 41 до 41,7 гривень за долар, а для готівкового ринку - від 41 до 42 гривень. За прогнозами Лєсового, офіційний курс становитиме від 41,4 до 41,6 гривень за долар на 1 вересня.

За словами банкіра, регулятор на валютному ринку буде гасити можливі прояви попиту через валютні інтервенції, забезпечуючи баланс між попитом і пропозицією. Режим "керованої гнучкості" також відіграє важливу роль у попередженні великих змін курсу. З 26 по 30 серпня курс долара очікується в межах 41-41,7 гривень на міжбанківському ринку і від 41 до 42 гривень на готівковому ринку.

Таким чином, останній тиждень серпня буде продовженням попередніх трендів курсу, з незначними змінами. Основні зміни валютного ринку передбачаються наступною осінню, але вони будуть поступовими. Це означає, що Нацбанк буде застосовувати ефективну політику з метою збереження стабільності ринку. Раніше вже говорилося про вигідність купівлі валюти в даний час.

Читайте також