Експерт спрогнозував, як Росія може використати військових КНДР

Російський та КНДР військові у формі
Російський та КНДР військові у формі

Кілька тисяч військових з КНДР отримують навчання в Росії і, мабуть, в майбутньому можуть бути перекинуті на фронтову лінію. Ймовірно, вони виконуватимуть роль поліцейських або будуть охороняти кордон Росії.

Таку думку висловив військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов у програмі телеканалу FREEДOM.

«Зазначу: об'єктивних даних, які б свідчили про безпосередню передислокацію військових підрозділів Північної Кореї на територію Російської Федерації та тим паче в зону бойових дій, поки що немає. Але якщо ця інформація буде підтверджена, це буде серйозним викликом для Української сторони. Нині чисельність армії Північної Кореї становить 1,2 млн осіб. Тому перекидання навіть обмеженого контингенту в 20 тисяч матиме суттєвий вплив на Україну», - підкреслив Снєгирьов.

За його словами, це є те, що раніше пропонувала Франція для України. Тобто введення підрозділу Збройних сил Франції, який забезпечуватиме охорону українсько-білоруського кордону, з метою звільнення українських військових для фронту.

«Я не виключаю, що КНДР може запропонувати Росії аналогічну модель. Тобто не безпосередню участь у бойових діях, а виконання поліцейських функцій або охорону кордону на менш напружених ділянках. Це дозволить окупантам звільнити значну частину особового складу і перекинути його в Донецьку, Запорізьку та Курську області», - припустив Дмитро Снєгирьов.

Читайте також