Експерти підрахували, скільки російських солдатів, танків, ППО та арти знищили ЗСУ за місяць

Українські сили знищили велику кількість російської техніки
Українські сили знищили велику кількість російської техніки

За даними спільного проекту OBOZ.UA та групи "Інформаційний спротив", у серпні 2024 російські окупаційні війська втратили багато людей та техніки.

Загалом, загинуло 36 810 людей, що є другим найвищим показником за війну. Було відзначено високий рівень втрат у пішохідній інфантерії та браку штурмової бронетехніки. Ситуація триває вже четвертий місяць поспіль, коли втрати перевищують 35 000 осіб.

Окрім того, були втрати у танках (193 одиниці), бойових броньованих машинах (557 одиниць), ствольній артилерії (1517 одиниць), реактивних системах залпового вогню (44 одиниці) та системах протиповітряної оборони (33 одиниці).

Втрати автотранспорту склали 2065 одиниць, а втрати спецтехніки досягли рекордного рівня - 278 одиниць. Росія використовує вантажівки як компенсацію для бронетехніки.

Українське командування успішно реалізує стратегію виснаження противника шляхом скорочення використання танків та бойових броньованих машин. Експерти вважають, що критична нестача цієї техніки може настати вже до кінця 2024 року.

Зауважимо також, що внаслідок обстрілів РФ під час серпня постраждали 57 дітей.

Читайте також