Експолітвʼязень Кремля Станіслав Асєєв звільняється із ЗСУ: стала відома причина

Свобода Експолітвʼязня Кремля Станіслава Асєєва
Свобода Експолітвʼязня Кремля Станіслава Асєєва

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році добровольцем пішов на фронт, вирішив звільнитися зі Збройних сил України. Про це він розповів у коментарі для "Главком".

Асєєв пояснив, що його рішення пов'язане з розформуванням батальйону, в якому він служив, через втрати. Військових, які вижили, переведуть до інших підрозділів в складі бригади, де вони служили разом з журналістом.

Письменник спробував залишитися на службі, але його прохання було проігнороване. Його заява про переведення в Головне управління розвідки Міністерства оборони України була проігнорована керівництвом. Тому він вирішив скористатися законом і звільнитися зі ЗСУ через те, що перебував у полоні.

Після звільнення, Асєєв зосередиться на громадській діяльності, зокрема, посилить роботу свого фонду "Ініціатива справедливості" у пошуку російських воєнних злочинців. Також він планує дописати книгу про свою службу, яку почав писати ще в окопах.

Станіслав Асєєв став жертвою бойовиків "ДНР" у 2017 році. Його затримали і звинуватили у шпигунстві. Він був утримуваний у концтаборі протягом 28 місяців, ставши свідком катувань. Після звільнення, він опублікував книгу про свою в'язницю.

Читайте також