Електронна черга в ТЦК: Міноборони оцінює роботу послуги

Електронна черга в ТЦК: Міноборони оцінює роботу послуги
Електронна черга в ТЦК: Міноборони оцінює роботу послуги

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін підтвердив, що впровадження електронної черги в ТЦК дійсно допомогло розвантажити роботу установ, хоча й не позбавило їх проблем.

Говорити про те, що це (електронна черга) досконалий механізм не можна, тому що було в багатьох ТЦК та СП таке, що є електронна черга, паралельна жива черга і попри інструктаж із працівниками ТЦК, були певні проблеми. Але це дозволило певним чином розвантажити роботу ТЦК та СП, тому що люди могли планувати свій час

Попри недоліки, Лазуткін не вважає електронну чергу провальною. За його словами, вона дозволила людям планувати свій час, реєструватися й оновлювати дані.

Так ставалося, що люди ставали в електронну чергу з усіма питаннями, з якими звертаєшся до ТЦК і СП, а це значно ширше коло запитань, і відповідно вона перевантажувалась. Тобто є певна низка об'єктивних причин, є технічні моменти, є комунікаційні, але зазначу, що вона працювала в тестовому режимі і про це одразу зазначили представники Міністерства

Лазуткін також відреагував на випадки, коли люди ночували біля ТЦК, щоб швидше оновити свої дані. Він наголосив, що це окремі випадки, а ТЦК підпорядковуються Сухопутним військам.

Нагадаємо, військовозобов'язані зможуть довідатися про штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані в застосунку "Дія". Проте це не означає, що всі, хто не оновив дані до 16 липня, будуть одразу оштрафовані. До слова, у "Дії" штраф буде відображатися лише тоді, коли людина не сплатить його вчасно.

Раніше повідомлялося, що керівники критично важливих підприємств мають можливість бронювати своїх співробітників від мобілізації в "Дії". Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки України. У відомстві уточнили, що незабаром виписку про бронювання можна буде завантажити на порталі "Дія" та за потреби роздрукувати.

До слова, станом на 17 липня 2024 року через "Резерв+" військово-облікові дані оновили 3,4 млн громадян України. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Читайте також